76.

Publicerat i: Allmänt
 
När vår perception inte bara objektifierar allt som sker som Guds vilja -- även demonens makt över världen som Johannes betonar i slutet av sitt evangelium -- till att jag själv är Guds vilja, först då följer vi Jesus Kristus. För vi har upptäckt hemligheten att Han lever oss.
 
Dessförinnan har vi grandiosa föreställningar om hur Guds vilja genomsyrar kosmos, har allting i Sin hand och är den inre ordningen i allt. Men vi inkluderar inte oss själva i detta utan misstänker att vi är något otydligt, begränsat och egentligen ganska ont -- som borde vara bättre ! Lagen kommer in med sitt "borde" där. Vi borde kanske skämmas för att så mycket inte är bättre i vårt liv...
 
Men en dag märker vi det där svärdet Paulus talar om i Heb. 4:12, att vår ande inte är vårt ostadiga psykiska liv, utan vet sig vara och leva helt naken för Guds ord så att Gud kan ta vår plats -- ordet "logos" är viktigt där, att vi vet detta om oss. Vad vi än gör är Jesus Kristus med oss, ja än mer, Han är Guds vilja genom oss. Något mer väsentligt finns inte.