77.

Publicerat i: Allmänt
Inget skapat väsen har själva livet. Skapade varelser är skapade för att innehålla livet, inte för att vara det i sig själva: avgudadyrkan är att påstå sig vara vad bara Gud är. Gud är Gud och det finns inga gudar bredvid honom. Gud kan aldrig ge sin egen gudomlighet till någon annan, eller sin egen natur, sina egna attribut. Det skulle göra andra gudar. Men vi kan innehålla Gud i oss själva och manifestera Hans härlighet. Så lever Han oss, minut för minut och för oss är det lycka, vi har lämnat allt bakom oss och får det Nya livet.
 
Vi är behållare för Guds liv och behållare är inte innehållet men har innehållet i sig som levande liv. En kopp är användbar och behöver vara ren men den är inte vattnet den innehåller. Glödlampan är inte strömmen men är mycket användbar som behållare för strömmen som manifesterar ljus i rummet. Så lever Fadern i oss, Jesus gör det möjligt.
 
Detta är ett mirakel, skapelsen mirakel. Liksom växter och djur tar emot liv från Gud och manifesterar Hans härlighet, tar vi människor emot tänkande, känslor, viljeimpulser, tar emot en ande som är iklädd en själ och en kropp. I denna mening är du och jag skapade till Hans avbild. Det sanna livet, ljuset, kärleken, visdom, kraft, ödmjukhet, ödmjukhet, osjälviskhet, helighet - allt är Gud. Dessa attribut och dessa egenskaper kunde han aldrig ge till en annan som om det var deras egna ägodelar, för det skulle göra dem till gudar. Men precis som skapelsen av växter och djur sker efter vad de får direkt från Gud i naturen, så kan du och jag leva denna Andra livskvalitet, det eviga livet, det nya livet, bara genom att ta emot Gud för att leva sitt liv i oss själva.
 
Detta är så förvånande -- en Annan lever oss, vår Herre häller Sitt liv i vår skål.